Cat costa inregistrarea unei marci la OSIM ?

pret-inregistrare-osim

Cat costa inregistrarea unei marci la OSIM si in functie de ce variaza aceste preturi?

Cat costa inregistrarea unei marci la OSIM? E poate prima intrebare pe care o ai in momentul in care te-ai decis sa iti protejezi produsele / serviciile si sa iti inregistrezi marca la OSIM.

Puse in comparatie cu avantajele obtinute in urma inregistrarii marcii la OSIM, costurile sunt rezonabile. E important sa intelegem insa ca pentru a obtine avantajele unei marci inregistrate, sa ducem un simplu dosar la OSIM nu este intotdeauna suficient. Ai nevoie de o buna strategie de implementare a marcii, atat pentru siguranta afacerii / proiectului tau, cat si, intr-o etapa initiala, pentru a nu fi refuzata la OSIM.

Daca vrei sa te asiguri ca totul decurge bine, in momentul in care faci un calcul pentru a vedea cat costa inregistrarea unei marci la OSIM, e recomandat sa iei in calcul onorariile firmei care se ocupa de inregistrarea marcii la OSIM.

Onorariile firmei de consultanta

In Romania, onorariile percepute de firmele care se ocupa de inregistrarea marcilor la OSIM variaza intre 1000 si 2500 lei. Acest onorariu poate sa creasca, la unele firme, in functie de caracteristicile marcii, de tara sau de zona unde se doreste protectia marcii.

Chiar daca poate esti tentat sa treci peste acest onorariu, daca iti doresti sa te asiguri ca atat dosarul de inregistrare marca OSIM, cat si strategia de implementare a marcii si orice alte observatii sau completari ulterioare vor fi solicitate de catre OSIM vor fi realizate in mod adecvat, recomandarea este sa apelezi la un consultant sau consilier inregistrare marca.

Taxele OSIM pentru inregistrare marca

Precum onorariile, taxele OSIM variaza si ele in functie de tipul marcii sau clasele in care poate fi incadrata. Iata cat costa inregistrarea unei marci la OSIM, in ordinea in care trebuie achitate aceste taxe:

  • Taxa de depunere cerere inregistrare marca OSIM: 47 lei
  • Taxa de publicare: 140 lei pentru o marca alb-negru, 441 lei pentru o marca color.
  • Taxa pentru examinare – in functie de aspectul marcii si numarul de clase pentru care se solicita inregistrarea ei. Taxele de examinare pentru o clasa practicate de OSIM:

– pentru mărcile individuale: intre 513 – 1026 lei + taxa suplimentara de 223 lei pentru fiecare clasa suplimentara.

  • Taxa de eliberare certificat de inregistrare: 223 lei.

In toate aceste demersuri, insa, poti sa apelezi la ajutorul unui consilier autorizat in proprietate industriala – marci si indicatii geografice. Te vei asigura astfel ca toti acesti pasi sunt parcursi conform asteptarilor si criteriilor de admitere OSIM.

Asadar, cat costa inregistrarea unei marci la OSIM? Depinde de complexitatea marcii, de caracteristicile ei, de clasele in care se incadreaza. Depinde si de masura in care preferi sa economisesti timp si sa te asiguri ca dosarul tau este complet, apeland la ajutorul unui consilier autorizat.

Pentru orice intrebari referitoare la onorariul perceput sau pentru o oferta personalizata, ma puteti contacta la nr. de telefon 0751 513 539

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *