Converse – Original sau Fake

Pentru ca tuturor ne plac tenișii Converse si tinem la autenticitatea produselor pe care le cumparam, am propus sa vin in intampinarea voastra cu un scurt ghid de detectare a fake-urilor. Pe langa inaltele standarde calitative care nu pot fi detectate la prima vedere, ci in timpul purtarii, Converse isi marcheaza produsele cu o serie de elemente distinctive, care sa ne ajute sa detectam chiar si pe loc o pereche de tenisi care incearca sa imite binecunoscutele modele atat de indragite de toata lumea.

De unde sa cumperi Converse originali?

Un prim indiciu care sa te fereasca de pistele gresite este site-ul de pe care alegi sa iti comanzi incaltaminte Converse. In afara de site-ul oficial al producatorului (converse.com), niciun alt site care conține in link „converse” nu comercializeaza tenisi Converse originali. Aceasta este o restrictie impusa prin contract de catre Converse tuturor retailerilor oficiali. Astfel, furnizorii de incredere care comercializeaza Converse originali, nu au voie sa detina site-uri care sa includa „converse” in denumire.

Cum sa diferențiezi tenișii Converse originali de cei fake?

1. Logo-ul All Star: O pereche de Converse originali vor avea intotdeauna logo-ul All Star brodat atat pe limbaLogo Converse tenisilor, cat si printat pe calcai. Peticul de pe limba tenisilor va fi cusut doar pe laterale. Multe modele fake sunt prevazute cu un petic cusut pe toate cele patru laturi. Acordati o deosebita atenție fontului folosit si claritatii acestuia. Tenisii originali Converse pastreaza identitatea brandului, astfel incat fontul si dimensiunile acestuia vor fi intotdeauna aceleași. Modelele hi-top vor avea peticul ce ilustrează steaua All Star afisat pe lateralele interioare, in zona gleznei. Modelele clasice vor avea intotdeauna textul si steaua in nuanța Navy (albastru inchis). Culoarea variaza doar la modelele ce fac parte din editii limitate.

2. Pretul: Piaaa de fake-uri Converse este intr-o continua expansiune. Astfel, online-ul este impanzit cu oferte de pret, uneori cu 50% mai mici decât cel al tenișilor originali. Pretul unei perechi de Converse originali poate fi un bun indicator al autenticitatii. Așadar, binecunoscutele oferte de 100-150 RON trebuie analizate cu mare atentie. Singurele oferte si reduceri reale sunt cele de lichidari de stoc, practicate de retailerii autorizati.

3. TalpaLogo Converse interioară: Branturile unei perechi de tenisi originali Converse vor fi intotdeauna marcate cu logo-ul Converse. Textul trebuie sa fie clar, intr-o nuanta de albastru inchis (Navy). Multe perechi de Converse fake vor avea logo-ul de pe talpa interioara negru. Acest detaliu este valabil pentru modele clasice de All Star. Editiile speciale și limitate pot avea si alte culori. Vopseaua folosita la printarea logo-ului este una durabila si calitativa, astfel incat nu se va decolora sau estompa nici dupa o purtare indelungata.

4. Eticheta: Orice pereche de tenisi Converse va avea o eticheta atasata pe interiorul limbii, care furnizeaz informatii despre tara de provenienta, materialele utilizate la confectionarea tenisilor, marimile in functie de gen si regiune, precum si codul producatorului.

5. Talpa exteriTalpa Converseoara: In mod evident, si talpa exterioara este marcata pe mijloc cu logo-ul Converse, vizibil in relief, sub care se afla steaua All Star, urmata de marimea respectivei perechi. Aceste detalii evidente sunt de cele mai multe ori preluate si la modelele fake. Un detaliu minuscul de pe talpa tenișilor face diferența intre un Converse fake și unul original: un punct. Asadar, tenisii originali Converse vor avea un punct in relief pe margine, spre exteriorul talpii. Cauta-l cu atentie! Pe langa detaliile vizibile, cauciucul folosit in confectionarea talpii se evidentiaza printr-o calitate superioara fata de cea a tenisilor fake, care fac rabat de la durabilitate si confort in timpul purtarii.

Eticheta All Star

Talpa exterioara

Petic All Star

Sursa: www.originals.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *