Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale – 26 APRILIE 2018

În fiecare an, pe data de 26 aprilie, Anda VLAD Intellectual Property Office aniversează alături de World Intellectual Property Day Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale pentru a face cunoscut tuturor rolul important pe care aceste drepturi îl au în dezvoltarea şi inovarea tuturor domeniilor de activitate.

Campania din acest an aduce un omagiu femeilor din întreaga lume care, prin strălucirea, ingeniozitatea, curiozitatea şi curajul lor, au adus schimbări în lumea noastră şi care, implicit au modelat viitorul nostru.

Cu această ocazie, am fost selectaţi la evenimentul propus de World Intellectual Property Day şi punen #Clujul pe harta internatională a orașelor din țarile în care se sărbătoreşte această zi specială.

Pentru a marca Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, Anda VLAD Intellectual Property Office va publica în această perioadă articole despre femeile din România şi din străinătate care au rămas în istorie datorită contribuţiilor lor în diverse domenii ale ştiinţei şi voi acorda consultanţă gratuită tuturor femeilor din Cluj şi din România care doresc protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

În fiecare zi, datorită femeilor, apar noi invenții revoluționare și creații, destinate să transforme și să îmbunătățească viața precum și să extindă limitele cunoștințelor, fie că este vorba de astrofizică sau nanotehnologie, medicină, inteligența artificială sau robotică.

În prezent, mai mult ca niciodată, femeile își asumă rolul de lideri sau funcții de conducere și își fac auzite vocile în știință, tehnologie, afaceri și arte. Aceasta este o veste bună. Activând împreună, femeile și bărbații au consolidat potențialul omenirii și au sporit capacitatea de a îmbogăți fondul cultural comun și de a dezvolta soluții eficiente pentru a reduce sărăcia, pentru a stimula sănătatea globală și a proteja mediul.

Este momentul potrivit pentru a reflecta asupra modalităților de a atrage un număr din ce în ce mai mare de femei și fete din întreaga lume în activități creative și inovatoare.

Anul acesta, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este o oportunitate de a evidenția modul în care sistemul de proprietate intelectuală poate sprijini femeile inovatoare și creative în încercarea de a-și transforma ideile într-un produs de piață.

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale se marchează încă din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenţia de constituire a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (1970).

Va invităm să ne urmăriţi! Vă mulţumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *